Ainhoa Bernabeu Martinez, 3er premi del XXVII Concurs de redacció de St. Antoni

Organitzat per Fundació Caixa Vinaròs entre l’alumnat de 2n d’ESO de Vinaròs. Enguany el tema era: “L’estiu a Vinaròs”

1 febrer 2018 | Uncategorised

Vinaròs és un destí molt recomanable per passar les vacances d’estiu.

La majoria de la gent per descansar busca un lloc tranquil, amb molts espais per visitar i, sens dubte, on poder practicar activitats divertides. Vinaròs té tots aquests atractius.

És una ciutat on hi ha meravelloses platges tant de sorra com de pedres. Les primeres solen ser més populars i, per tant, hi ha més distraccions per als visitants que a les de pedres. S’hi poden llogar hamaques per prendre el sol o per estar a l’ombra, tot depèn del que el visitant decideixi. Hi ha bars per prendre alguna cosa els dies de calor, com gelats o refrescs. A les cantonades de les platges hi ha roques d’un tamany considerable on s’hi poden trobar petits crancs, així com, una gran quantitat de peixos.

Vinaròs compta amb un passeig molt animat en el qual hi ha molts comerços. Hi ha tres pizzeries per anar a menjar tot sol o amb amics, hi ha alguna que altra botiga com ara Ale-hop on pots adquirir detalls que normalment no es troben en altres botigues, hi ha bars, restaurants i una bolera en la qual no només es pot jugar als bolos sinó que també tenen una gran varietat de jocs com ara un futbolí.

Més amunt, davant la platja del Fortí, hi ha una geladeria boníssima, una pizzeria i un altre restaurant (a Vinaròs ens preocupem molt perquè ningú passe fam). Al mateix carrer en el qual trobem tots aquests locals hi ha dues discoteques per tal que els joves tinguen la diversió assegurada.

El Carrer Major és el més popular de Vinaròs, allí s’hi concentren gran quantitat de botigues de tot tipus que obren les portes per atendre qualsevol visitant.

Hi ha molts parcs, com ara el de la Mera o el parc del Llagostí que són molt coneguts per la gent i perfectes per anar-hi a passar l’estona, sobretot, amb xiquets de qualsevol edat.

Durant l’estiu se celebren molts actes, es fan fires, focs d’artifici, balls…

Vinaròs també compta amb una magnífica desfilada de carnaval a l’estiu, pensada perquè cap persona es perda la gran celebració que és el carnaval vinarossenc. Els «comparsers» i «comparseres» trauen els seus vestits de l’armari i ixen a desfilar pels carrers amb la mateixa alegria que al febrer (però amb molt menys fred i això s’agraeix, especialment les reines). Hi ha música per tot arreu i les reines llueixen meravellosos vestits multicolors que no deixen indiferent a ningú. És un acte perfecte per als xiquets i la gent jove, encara que està pensat perquè tothom ho passi d’allò més bé.

Tots els dijous al final del passeig s’instal·len desenes de paradetes en les quals es pot comprar des de roba fina fins a altaveus portàtils, tot a molt bon preu.

El port de Vinaròs és també un bon lloc per anar a passar un ratet si es volen veure peixos, vaixells, gavines, eriçons de mar, o gats esperant per aconseguir menjar.

Pujar a l’ermita és una altra forma fantàstica de passar una vesprada d’estiu. Compta amb un bar per prendre alguna cosa i un parc per als xiquets. Des de dalt del turó hi ha unes vistes meravelloses de tot el poble. A la plaça hi ha una creu molt gran que es pot veure des de diversos indrets. A més d’un poblat iber que conserva les restes de les antigues cases dels ibers que van poblar eixa zona fa molts, molts d’anys i que es poden visitar sempre i quan no es facen malbé. Si t’agrada la natura has d’anar a l’ermita.

També hi ha una plaça de bous per a qui li agrade aquest espectacle.

En conclusió, Vinaròs és el destí perfecte per passar unes vacances d’estiu inoblidables, tant per la gran quantitat de coses a fer com per l’ambient.

Ainhoa Bernabeu Martínez

2n ESO – IES VILAPLANA