XX Aniversari Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes

LA GENT ES FA INCONDICIONAL (2004)


LA GENT ES FA INCONDICIONAL (2004)

 

Al 2004 ja es va concretar la quantitat de curts a competició que podem gaudir en l’actualitat encara que no se projectaven en 3 sessions de 4 curts, sinó en 4 sessions de 3 curts. Els 12 curts finalistes van ser presentats per Nati Romeu, coordinadora de la Fundació i Xavier Palomo, de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs en aquell moment.

El públic va respondre molt positivament a aquesta nova proposta de més durada i més continguts esgotant tots els seients de la sala d’actes de Caixa Vinaròs.  

En aquella edició hi havia dues categories que eren 35 mm i VHS, aquest últim format estava sent abandonat majoritàriament per la industria eixe mateix any i va anar desapareixen dels videoclubs progressivament, en favor del DVD. Encara va resistir uns quants anys per la costum, el cost i possiblement certa nostàlgia, però ja estaven molt clares les avantatges del DVD.

Ens va impactar molt El ciclo i Àlvar es desperta, vam veure un dels primers treballs de Juan Diego i Maria Botto i de Ernesto i Malena Alterio a El balancin de Ivan, ens vam riure amb Mi señora que té una durada de 3’30” i la meitat del temps son els crèdits. D’aquest darrer curt es van fer més parts, continuacions, més endavant però havien perdut el factor sorpresa. 

En general va ser una selecció molt atractiva, encara que no tots els curts han envellit bé i es nota la diferència tècnica i tecnològica respecte a l’actualitat. La resta de curts van ser La Valiente, El hombre sin sonrisa, As Muxicas, El siguiente, Final, Ábreme, Runner i Miss Amnèsia. Podeu veure qualsevol d’ells prement sobre el seu títol.

El guanyador en la categoria de 35 mm va ser El balancín de Ivan y en VHS Àlvar es desperta.