XX Aniversari Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes:

TENIM MACEDÒNIA (2009)


TENIM MACEDÒNIA (2009)

Com cada any, i amb l’ànim de millorar, es presenten noves propostes. En esta edició la novetat va ser l’aparició d’un nou premi, el de millor curt rodat en català, atorgat per l’ajuntament de Morella i que també consistia en 1.000 €.

La secció Macedònia es va programar per segon any tenint com a invitat d’honor a Francesc López ,professor coordinador del primer curtmetratge visualitzat aquella nit: Fotuts. Va ser tot un èxit d’assistència. A destacar la projecció de GASP, curtmetratge íntegrament vinarossenc dirigit per Oscar Valiente, que es tornava a projectar 10 anys després d’haver-se estrenat.

A la carpa de Fora Forat, es van lliurar els premis al Millor Curt en Català per a “Fragments d’un dia”, Premi del Públic per a “No se preocupe” i Premi del Jurat per aOn the line”.

  

  

En el seu tercer any, el Vinaròs en curt, va premiar l’obra «Lisístrata versus Carles Santos», un treball sobre les setmanes prèvies a l’estrena d’un espectacle de Carles Santos. Un total de tres setmanes de rodatge a la Nau de Sagunt queden condensades en 35 minuts intensos, on veiem com va creixent i formant-se l’obra. Una òpera-espectacle amb reptes com utilitzar motos a l’escenari i incorporar el seu soroll com a element de la partitura musical.

 

Aquell any s’entregava el premi bianual Esguard 2009 al director de cinema vinarossenc Germán Lorente, a les cavallerisses del Santuari de la Misericòrdia. En els anys anteriors el van rebre Bigas Luna i Carles Congost.

A continuació teniu la llista dels curtmetratges seleccionats. Si estan disponibles online gratuïtament veureu que les lletres estan acolorides i en eixe cas prement sobre elles els podreu veure.

Secció oficial

REACCIÓN de David Victorí

DOLORES de Manuela de Moreno

FRAGMENTS D’UN DIA de Eva Noberto

NO SE PREOCUPE de Eva Ungria

PLAZA VACANTE de Jeronimo Garcia

LALA de Esteban Crespo

MIENTE de Isabel de Ocampo

CRISIS: EL PRELUDIO de Alvaro de la Hoz

EL TIEMPO PRESTADO de David Gonzalez

COMO CONOCI A TU PADRE de Alex Montoya

ON THE LINE de Jon Garaño

TURNO DE NOCHE de Victor Palacios

Macedònia

FOTUTS de Francesc López

BERBAOC de Arteleku

PIM, PAM, PUM de Asier Urbieta i Andoni de Carlos

GASP d’Oscar Valiente