Conferència a càrrec de la Dra. Isabel Morant Deusa

octubre 31, 2019 7:30 pm

Conferència “El segon sexe” a càrrec de la Dra. Isabel Morant Deusa

Isabel Morant Deusa, és catedràtica d’Història Moderna a la universitat de València. També és membre de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona.

Vinculada al feminisme i activa en l’oposició al franquisme, és autora de diversos llibres on aborda la història de les dones i qüestions de gènere.

Entre els seus treballs es troba la coordinació de la col·lecció Història de les dones a Espanya i Amèrica Llatina (2005), editat per Càtedra i de la qual Morant Deusa és autora dels volums tercer (Del segle XIX als llindars de la XX) i quart (del segle XX als llindars del XXI); també ho és d’Amor, matrimoni i família: la construcció històrica de la família moderna (1998) i Discursos de la vida bona: matrimoni, dona i sexualitat en la literatura humanista (2002), entre d’altres i dirigeix la Col·lecció Feminismes de l’editorial Càtedra.

L’any 2007 va ser guardonada amb el primer Premi Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) a la Promoció de la Igualtat en el Coneixement «per la seva dilatada tasca acadèmica a favor dels estudis feministes, que ha contribuït a establir les bases científiques del pensament feminista i que fa d’ella una figura de referència en el panorama internacional »