Història de les targetes postals de Vinaròs II

S’inicia en 2 Dies, 36 Minuts

març 22, 2019 7:30 pm

Continuació de la conferència què Ramón Pla Marco va oferir l’any passat al voltant de la història de les targetes postals de Vinaròs.

Ramon Pla ens explica que la seua afició al col·leccionisme va començar als vuit anys amb la filatèlia.

Aleshores, «el meu avi tenia en Borriana una papereria-llibreria i em guardava tots els segells de paquets i cartes que rebia». Tanmateix la seua gran afició, la cartofilia, s’inicià al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, ara farà uns 40 anys. Encara recorda aquell moment, «remenant llibres vaig trobar unes postals de Vinaròs en una caixa de sabates. Hi havia imatges del meu poble que no coneixia per ser molt antigues. Em vaig emocionar i les vaig comprar totes. Nostàlgia i curiositat van ser les primeres motivacions. A partir d’aquí les postals són una de les meves passions en la vida».

Com ell mateix ens conta he trobat postals de Vinaròs per tota Espanya. Algunes  en França. En un viatge de treball a Estocolm, en va trobar dos del port de Roisin. Ara mateix, té una bona col·lecció.

Actualment és president del Cercle Cartòfil de Catalunya, única associació de col·leccionistes de postals que hi ha en  tota Espanya. Va ser fundada en 1980 i el lloc de reunió es l’Ateneu Barcelonès. Publica la Revista Cartòfila, fan exposicions i ajuden a qui vol publicar algun llibre, normalment del seu poble.