Les nostres Orquídies

març 15, 2019 7:30 pm

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA

“LES NOSTRES ORQUÍDIES”

FOTOGRAFIES DE LLUÍS IBÀÑEZ MELIÀ

La mostra fotogràfica de Lluís Ibáñez dirigida per l’associació Ateneu de Natura pretén posar en valor la gran biodiversitat d’orquídies silvestres que podem trobar al nostre territori, des d’una mirada artística i seductora que ens farà redescobrir el nostre patrimoni natural.

I és que tot i que solem vincular les orquídies de la raresa, bellesa i exotisme de les llunyanes selves tropicals, també podem trobar-les aquí, a prop de casa, encara que més petites i tímides. Moltes d’elles no arriben als 15 cm d’alçada i creixen amagades entre la naturalesa passant totalment desapercebudes. Però encara que discretes i escasses, les nostres orquídies, les autòctones, són sempre bellíssimes i importants ja que solen ser espècies amenaçades amb poca protecció, així que necessiten ser més conegudes per a poder ser apreciades i respectades.

En aquest sentit sorgeix aquest projecte amb més de 50 espectaculars fotografies, de gran bellesa i detall, capturades al massís dels Ports a Castelló. Una àrea d’unitat geomorfològica i complexitat geològica, paisatgística i, per tant, botànica, on es troben representades la meitat de les 115 espècies d’orquídies que hi ha a la península ibèrica. Un tresor de la naturalesa que ens revela aquest “caçador d’instants mogut per una profunda estima pel seu país, pel patrimoni natural”.