Presentació Treballs Exhumació al Cementiri de Castelló

març 7, 2019 12:00 am

EXHUMACIONS DE VÍCTIMES DEL FRANQUISME AL CEMENTIRI DE CASTELLÓ

El Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i l’equip Arqueoantro van realitzar entre el 20 de novembre i 1 de desembre de 2018 la primera campanya de les exhumacions de la fossa comuna en el cementeri de San José impulsada per l’Ajuntament de Castelló, traent a la llum les restes de 13 represaliats del franquisme, la identificació dels quals mitjançant els estudis antropològics i genètics està ja en marxa.

La tendència alcista en les demandes demostra l’èxit de les exhumacions realitzades i l’Ajuntament de Castelló tractarà de donar resposta a les 20 noves peticions de famílies que demanen ser incloses en la segona fase de les exhumacions prevista per al primer semestre de l’any.

Moltes dels restes dels veïns víctimes de la repressió franquista de Vinaròs i de les comarques del Baix Maestrat i Terres de l’Ebre es troben al cementiri de Castelló. També al cementiri de Vinaròs una fossa acull les restes de desenes de veïns de Vinaròs i les comarques limítrofes, on es podría impulsar un futur projecte d’exhumacions si es documentaren demandes de familiars